Slomškovo leto 2012

SLOMŠKOVO JUBILEJNO LETO 2012

V Cerkvi na Slovenskem smo v letu 2011-2012 obhajali Slomškovo jubilejno leto ob njegovi 150-letnici blažene smrti. Slovesen začetek je bil v soboto, 26. novembra 2011, pred Slomškovo rojstno hišo na Slomu pri Ponikvi. Navzočnost škofov, duhovnikov in velikega števila vernikov iz vse Slovenije je potrdilo, da je Slomšek resnično naš domači blaženi, svetnik in priprošnjik pri Bogu. Ker je bil to tudi dan Slovenske karitas, smo se iz naše črensovske župnije udeležili te slovesnosti predvsem sodelavci naše Župnijske karitas.

SLIKE IZ ZAČETKA SLOMŠKOVEGA LETA

K temu vseslovenskemu praznovanju se je pridružila tudi naša črensovska župnija, kajti v svoji sredi imamo Slomškove relikvije in cerkev, ki je posvečeno bl. A. M. Slomšku na Gornji Bistrici.

Na 11. redni seji župnijskega pastoralnega sveta z dne, 2. 11. 2011 smo sprejeli sklep, da v Slomškovem jubilejnem letu uvedemo v cerkvi bl. A. M. Slomška na Gornji Bistrici tako imenovane Slomškove večere. Hkrati pa smo k temu sklepu dodali tudi načrt, da v tem jubilejnem letu poromamo na Slomškovo Ponikvo, Slom, Celje in na njegov grob v Maribor z različnimi skupinami.