Generacija 1964 iz Bistric – 17. maj 2014

V soboto, 17. maja 2014, so se v Slomškovi cerkvi na Gornji Bistrici zbrali sošolci generacije 1964, ki so pred 35 leti zaključili osnovno šolo in letos praznujejo 50 let življenja. Med njimi je bil tudi župnik Ivan, ki jim je daroval sv. mašo in v pridigi poudaril, da mladost prinaša največ veselja, zrela leta pa največ zadovoljstva. In petdeseta leta so ta prava zrela leta življenja, ki morajo obelodaniti zavest zadovoljnega življenja. Zato je tudi to čas, ko se moramo nekoliko umiriti in pogledati globlje v smer božjega, svetega.

Slavljenci generacij 1964 so se pri sv. maši zahvalili Bogu tudi za 50 let življenja ter z uvodi in prošnjami dejavno sodelovali. Pel je Mešani cerkveni pevski zbor Bistrica.

Ob koncu sv. maše jim je župnik izročil rožni venec s podobo bl. A. M. Slomška in jih naročil, da ga naj uporabljajo in imajo kar naprej pri sebi ter jih spomnil, da je v nebesih naš pravi dom. Nato so se župniku še zahvalili za darovano sv. mašo in mu izročili šopek rož ter ga povabili na skupno praznovanju v gostišče Tropikano.