Slovesna veroizpoved devetošolcev – april 2014

V nedeljo, 27. aprila 2014, ob 10.30 uri je potekala v župnijski cerkvi v Črensovcih slovesnost ob sklepu osnovnošolskega verouka za letošnje devetošolce. Pod geslom »V ladji življenja« so devetošolci pričevali o čudovitem »ribjem lovu« vrednot skozi petnajst let življenja. Za ponazoritev vsega tega so pripeljali pred oltar ladjo in se vanjo vkrcali. Z ribiško palico so simbolično ribarili in pokazali na nekatere dragocene vrednote, ki so jih prejeli preko vzgoje in samovzgoje skozi otroška in mladostna leta. Bogu, staršem, vzgojiteljem, učiteljem, katehetom, duhovnikom in drugim so se zahvaljevali za sledeče vrednote: življenje, ljubezen, veselje, dobro voljo, srečo, spoštovanje, potrpežljivost, delavnost, znanje, vztrajnost, pogum, poštenost, pravičnost, solidarnost… Na koncu tega pričevanja so najprej razprostrli jadro in si nato  zavestno postavili Vstalega Gospoda za krmarja njihove prihodnosti. Vse to so potrdili s slovesno veroizpovedjo in obljubo, ki so jo na koncu izrekli po sošolki Anji.

Pri sv. maši so sodelovali tudi s pesmijo, molitvijo, z branjem Božje besede, s prinašanjem darov in z drugimi uvodi. Kar nekaj letošnjih devetošolk je vključenih v Mladinski pevski zbor Črensovci in skupino Njegov glas Bistrica, zato so tudi ti pevsko oblikovali sv. mašo. Na koncu sv. maše se je župnik zahvalil tudi obema ravnateljicama in vsem razrednikom za opravljeno poslanstvo ter jim izročil podobo Usmiljenega Jezusa.

Sv. mašo je vodil župnik Ivan, somaševal in pridigal pa je duhovnik in rojak iz Gornje Bistrice, g. Štefan Krampač.

Po sv. maši je sledilo skupno fotografiranje in kratka pogostitev. Na koncu se je župnik še enkrat zahvalil vsem katehetom in jim izročil podobo Usmiljenega Jezusa. To podobo je izročil tudi vsem devetošolcem in jim ob priznanju zaželel veliko blagoslovov in varstva Nebeške Matere Marije ter jih povabil, da naj še naprej dejavno sooblikujejo življenjski utrip našega župnijskega občestva.