Srečanje birmancev z misijonarjem – 8. februar 2014

V prvem letu priprave na sv. birmo opravljajo naši birmanci pet prvih sobot, ki potekajo v znamenju mesečne sv. spovedi in sodelovanja pri sv. maši ob prvih sobotah ter izročitev Marjinemu Brezmadežnemu Srcu. V februarju je bil med nami misijonar p. Ivan Platovnjak. Pred sv. mašo je skupaj z domačima duhovnikoma spovedoval, nato pa vodil sv. mašo. Med sv. mašo je birmance posebej nagovoril in jim položil na srce držo kralja Salamona, ki Boga ni prosil za bogastvo, zdravje in dolgo življenje temveč za razumno srce.

Po sv. maši se je nadaljevalo srečanje v župnijski dvorani. Najprej je misijonar birmancem zastavil vprašanje: Zakaj verujejo? V prvem hipu so bili v zadregi, nato pa so dali nekaj čudovitih odgovorov. Sledil je ogled filma o možu, ki je našel resnico o Bogu. Povedal je, da je imel v življenju težko prometno nesrečo in da se v tej nesreči ni poškodoval. To mu je dalo misliti in začel se je spraševati o Bogu. Iskal je Boga in našel vso resnico o Njem v krščanstvu. Kristus mu je postal Pot, Resnica in Življenje. Na koncu filma je povabil vse navzoče, da naj zavzeto iščejo Boga. Sledil je pogovor o sporočilnosti filma.

V sklepnem delu srečanja smo si ogledali še  kratki dokumentarni film, ki je govoril o srečanju papeža Frančiška z birmanci v Rimu 2013. Na koncu je misijonar p. Ivan zaželel vsem birmancev lepo duhovno pripravo na sv. birmo in jim podelil blagoslov.