Zgodovinski oris

Že daleč nazaj sega sam začetek ustanovitve otroškega cerkvenega pevskega zbora Črensovci. Pred sedmimi leti, torej v jeseni 2003, je mesto voditeljice prevzela zborovodkinja in organistka Tjaša Žalik. Zbor se imenuje po Sveti družini, tako kot župnijski dom.

O začetkih in delovanju zbora je Tjaša zapisala: »Z leti, z lastnim dozorevanjem sem spoznala, da mi je to delo v veliko veselje. Danes vidim, da tudi otroci pojejo z velikim veseljem. Z duhovno ritmično pesmijo se posebej približujemo Jezusu, Bogu.«

Zbor ima vsako soboto ob 10. uri pevske vaje v župnijskem domu v Črensovcih. Enkrat na mesec, v nedeljo, pojejo pri sv. maši. Sodelujejo tudi na porokah. Peli so tudi že v božičnem času v Postojnski jami, na reviji otroških pevskih zborov škofije Murska Sobota, vsako drugo leto pa pripravljajo božičnico. Sodelovali so tudi že z instrumentalisti naše župnije, z združenimi otroškimi in mladinskimi zbori v Veržeju. Prav tako so sodelovali z ostalimi otroškimi in mladinskimi zbori murskosoboške škofije na Halasovem shodu v Črensovcih,… Že večkrat pa so tudi nastopili na dobrodelnih prireditvah Karitas. Iz tega zbora je izšel tudi sedanji Mladinski cerkveni pevski zbor Črensovci.

»Bogu sem hvaležna za otroke, ki mi jih pošilja na pot.« (Tjaša)