Zgodovinski oris

»V ponedeljek, 29. 10 2002, bo minilo natanko deset let, odkar se je v vrtcu Lavra v Murski Soboti prvič zbrala skupinica otrok za svetopisemske urice. Biblična skupina za malčke od 3. leta do vstopa v šolo je zaživela. Začelo se je  in se ni več končalo. Otroci so bili navdušeni, starši zadovoljni, drugi pa vedno bolj radovedni, kaj počnemo«, je zapisala s. Jožica Merlak, začetnica svetopisemskih uric za najmlajše v Sloveniji, ob desetletnici delovanja svetopisemskih uric v Sloveniji.

V oktobru 2004 je župnik Ivan Krajnc v župnijskem listu zapisal: »Vrtec Lavra v Murski Soboti, ki ga vodijo sestre Hčere Marije Pomočnice, pripravljajo Svetopisemske urice za najmlajše (od 3 do 6 let). Ponudba je namenjena staršem, ki želite otroku omogočiti prijetno druščino vrstnikov in vzgojo po krščanskih načelih dobrote in nenasilja. V teh srečanjih bo otrok na privlačen in njemu primeren način spoznaval čudovite zgodbe Svetega pisma. Prijave sprejema župnik. Če bo dovolj prijav, okrog 15 otrok iz naše župnije, bodo svetopisemske urice potekale v župnijskem domu v Črensovcih, drugače pa samo v Murski Soboti. Prosim, da se čim prej prijavite!«

Ker še prijav ni bilo dovolj, so nekateri otroci začeli obiskovati svetopisemske urice v vrtcu Lavra v Murski Soboti.

V letu 2007 je potekal v vrtcu Lavra seminar za voditeljice svetopisemskih uric. Iz naše župnije so se udeležili: Nataša Horvat, Dragica Kolenko, Alenka Korošec iz Andreja Sever.

Še istega leta, 2007/2008 so prvič potekale svetopisemske urice za najmlajše v naši župniji.