Posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Brezmadežnemu Srcu

Osrednji sklep obnove misijona 2006 je bil, da se naj župnija in posamezniki posvetimo Jezusovemu in Marijinemu Brezmadežnemu Srcu ob 200-letnici naše župnije.

Ta sklep smo začeli uresničevati v oktobru 2006, z začetkom obiskovanja prvih petkov in prvih sobot. Med nas so prihajali misijonarji in drugi duhovniki, ki so nam približali pomen posvetitve in so bili hkrati tudi na razpolago za sv. spoved.

V tem letu smo po mnogih domovih naše župnije umestili na častno mesto podobo Srca Jezusovega, ki so jo prejeli ob sklepu obnove misijona. Uvedli smo v program priprave na sv. birmo za vse birmance tudi obiskovanje prvih petkov in prvih sobot.

Slovesnost posvetitve župnije in posameznikov Jezusovemu in Marijinemu Brezmadežnemu Srcu je bila na praznik Srca Jezusovega, v petek, 15. junija 2007, ob 10. uri v Črensovcih in ob 17. uri na Gornji Bistrici. Z nami je bil mariborski pomožni škof dr. Jožef Smej, ki je vodil obe slovesnosti. Te osebne in skupne posvetitve se je udeležilo okrog 470 vernikov naše župnije. V spomin in v vabilo, da bi ostali trajno povezani z Jezusovim in Marijinim Brezmadežnim Srcem, je vsaka družina prejela podobo Marijinega Brezmadežnega Srca, ki ju je vsakemu posamezniku izročil škof dr. Jožef Smej.