Jutranji zvon Črensovci in ljudske pevke Bistrica

Pomenljivo ime pevskega zbora, ki poje med tednom vsako jutro pri sv. maši, enkrat na mesec, pa tudi pri nedeljski sv. maši. Gre za skupino žena, ki pojejo samo cerkvene ljudske pesmi pri bogoslužju. So osrednje jedro ljudskega cerkvenega petja med tednom.

V črensovski cerkvi in župniji je imelo ljudsko petje vedno svoje mesto. Tako ga ima tudi danes. Prav ljudsko cerkveno pesem zavestno vključujemo v liturgijo in Jutranji zvon ima svoje mesto med pevskimi zbori župnije. Pri vseh srečanjih pevcev so navzoči tudi člani Jutranjega zbora.

Jutranji zvon Črensovci je začel delovati v letu 1992, pred praznikom Brezmadežne. Za ta praznik je kaplan Ivan Krajnc pripravil akademijo v čast Brezmadežni. K sodelovanju je povabil pevke, ki so pele pri jutranjih mašah. Organizirale so se v skupino, ki jo je vodila Antonija Tkalec. Pripravile so nekaj Marijinih pesmi, ki so jih dvoglasno pele med akademijo. Skupina pevk si je kaj hitro nadela ime Jutranji zbor. S svojimi nastopi so sodelovali tudi pri materinskih proslavah in podobno. Ves čas pa pojejo pri sv. mašah.

Antonija Tkalec je bila 14 let njihova voditeljica, za njo pa je prevzela vodenje Jutranjega zvona Nežka Maučec. V zadnjem času pa vodi Jutranji zbor Ančka Hozjan.