Komisija za bogoslužje – februar 2013

Komisija za bogoslužje pri ŽPS je imela svoje redno srečanje v nedeljo, 3. februarja 2013, v župnijskem domu v Črensovcih. Srečanja smo se udeležili vsi člani.

Dnevni red:

Molitev: Za novo evangelizacijo.

  1. Duhovna misel: pomen bogoslužnih sodelavcev za rast vere;
  2. Vsak predstavnik skupin predstavi opažanja na svojem področju;
  3. Postni in velikonočni čas;
  4. Razno.

Ad 1: Po uvodni molitvi za novo evangelizacijo, nam je župnik v duhovni misli približal pomen bogoslužnih sodelavcev za rast osebne vere. Pri tem je posebej poudaril, da le tisti mladi, ki so se kot otroci ukoreninili v sv. evharistijo, sedaj redno prihajajo k sv. maši. Večina izmed teh je sodelovala pri bogoslužju kot ministranti in pevci.

Ad 2: Pri drugi točki smo se ustavili pri pregledu dela. Vsak član je opisal svoja opažanja in nato nanizal nekaj predlogov.

–         Med drugim je bilo rečeno, da se naj priskrbi za vsakega bralca Božje besede seznam vseh bralcev Božje besede, s telefonskimi številkami, da bodo bralci lažje našli zamenjavo v primeru, če jo potrebujejo.

–         Da bi se lažje prepevali nedeljski Psalmi, se naj na koru priskrbi primerno ozvočenje, da bi se psalmi slišali po cerkvi.

–         Župnik naj pride večkrat na pevske vaje, da s tem da pevcem svojo podporo pri njihovem poslanstvu.

–         Prav bi bilo, da bi za starše rezervirali prostor ob slovesnosti sv. birme, podobno, kot je to pri prvem sv. obhajilu.

Ad 3: Pod to točko smo se ustavili le pri postnem času, kjer je bil dan predlog:

–         Pevski zbori bi lahko sodelovali pri nedeljskem popoldanskem križevem potu. Vsako nedeljo bi sodeloval po en zbor.

Te predloge smo vzeli kot sklepe tega srečanja in jih bomo poskušali uresničiti.

Srečanje smo sklenili s krajšo molitvijo, kajti po tem srečanju je sledila redna seja župnijskega pastoralnega sveta naše župnije.