Obiski

Božič in Velika noč kot naša dva največja krščanska praznika nas zavezujeta, da v predprazničnem času obiščemo naše bolnike, invalide in ostarele

Skupina članic župnijske karitas, ki je ob določenem prazniku na vrsti, pripravi idejno zasnovo simboličnega darila, ki ga pozneje na skupnem srečanju vseh članov župnijske karitas sprejmemo in ga pripravimo za obiske.

Nato se odpravimo v manjših skupinah v domove starejših v Lendavo, Veliko Polano, Beltince, Rakičan in v Ljutomer. Hkrati obiščemo tudi naše ljudi v domu v Lokavcih, v invalidskih delavnicah v Lendavi in v Osnovni šoli II. v Lendavi. Z nami je navadno tudi župnik.

V teh domovih nas sprejmejo z velikim veseljem. Navadno se zberemo v istem prostoru, kjer se razvije veselo druženje. V zadnjih letih so ta srečanja še posebej domača, kajti prostovoljke jih obiščejo vsak mesec in tako smo si postali zelo blizu, povsem domači.

V teh predprazničnih  dneh obiščemo tudi vse naše bolnike, ki ležijo v bolnišnici Rakičan. Ta srečanja so nadvse duhovno bogata in osrečujoča za bolnike in njihove svojce.

Ob teh praznikih pa obiščemo tudi naše ostarele ljudi, ki so doma. S svojim obiskom jim izrazimo pozornost, ljubezen in hvaležnost, da s svojim trpljenjem kličejo blagoslova na naše življenje ter jim zaželimo blagoslovljene praznike.