Članstvo

Že v samem začetku si je Župnijski pastoralni svet zadal jasno vizijo, da je treba vključite v Karitas ljudi iz vsake vasi. Člani smo postali vsi tisti, ki smo bili pripravljeni nesebično služiti ljudem v stiski, delovati na področju preventive in upoštevati etična načela Karitas. Teh izbranih je bilo 26 ljudi, različnih poklicev in stanov. Največ članov nas je bilo starih med 30 in 40 letom. Med člani Župnijske karitas je nastala kaj hitro domačnost, prijateljstvo, sodelovanje in vzdušje medsebojnega zaupanja. Mnogi izmed nas smo se že med seboj poznali. To je omogočilo, da so bila že na začetku mesečna srečanja prijetna, vabljiva, odkrita in zaupna. V pogovoru o stiskah in težavah, s katerimi smo se srečevali, smo govorili odkrito in hkrati zaupno. Zato smo postali kot Župnijska karitas uspešni pri svojem začetem delu. Ljudje so nam hitro zaupali in se vključili v projekte, ki jih je organizirala Župnijska, Škofijska ali Slovenska karitas.

Člani Župnijske karitas pa potrebujemo za dobro opravljanje svojega poslanstva tudi strokovno in duhovno oblikovanje. Na rednih mesečni srečanjih je vedno duhovna misel, ki jo pripravi župnik, ob koncu leta pa seminar, ki ga vodi eden izmed gostov – predavateljev iz določenega področja, ki si ga izberemo glede na pastoralne poudarke, ki jih Karitas v tekočem letu poudarja. Hkrati se člani udeležujemo tudi drugih seminarjev in duhovnih srečanj v Veržeju, Kančevcih in v Martjancih.

Skrb za sproščenost in dobro počutje med člani je vsakoletni piknik, razni izleti in družabna srečanja. Občasno praznujemo kakšne okrogle življenjske obletnice, ob pustu pa pripravijo tudi pustno degustacijo krofov, ki jih člani sami pripravijo.