Pastoralni prostori

Glavni vhod nas popelje mimo Frančiškove Sončne pesmi, ki jo najdemo narisano na steni, delo akad. slikar Štefana Hauka, v pastoralne prostore. Najprej je pisarna, v kateri so pripomočki za pastoralno delovanje župnije in zavoda.

Osrednji prostor v župnijskem domu je župnijska dvorana, ki je namenjena za aktivnosti, povezane z delovanjem župnije in zavoda Svete družine. Tukaj se odvijajo razna srečanja, predavanja, koncerti, razstave, pevske vaje in drugo. V njem je velik lesen mozaik, delo akad. slikarja Štefana Hauka. Posvečen je sv. družini. V središču mozaika je sv. družina, ob njej pa vinska trta, ki sporoča o pomembnosti naše vraščenosti v Kristusa. Desna stran mozaika prikaže Prekmurje in preprosto prekmursko ljudstvo, leva stran pa pomembne može, ki so v dvajsetem stoletju pomembno odigrali zgodovinsko vlogo med našim prekmurskim ljudstvom. Najvišje je dr. Franc Ivanocy. Sledijo mu Jožef Klekl st., ki je desno spodaj. Nato sledi zgodovinar dr. Ivan Zelko, spodaj v sredini božji služabnik Danijel Halas, nekoliko levo pisatelj msgr. Lojze Kozar. Skrajno levo pa glasbenik dr. France Cigan.

V nadstropju pastoralnega dela je najprej glasbena učilnica, posvečena glasbeniku, rojaku dr. Francetu Ciganu. V njej je stalna razstava, ki prikazuje življenje in delo dr. Franceta Cigana. Zraven glasbene učilnice je Kleklova župnijska knjižica, s stalno razstavo o Jožefu Kleklu st. ter o njegovem delu in življenju. V mladinski sobi, ki je posvečena rojaku in zgodovinarju dr. Ivanu Zelku, najdemo stalno razstavo o njem in o njegovih delih.

Osrednja veroučna učilnica je posvečena bl. A. M. Slomšku. V njej se odvija osnovnošolski verouk ter druga pastoralna srečanja posameznih skupin. Največ prostorov v župnijskem domu je namenjenih Mladinskemu centru Črensovci – MCČ, ki se imenuje po rojaku, božjemu služabniku Danijelu Halasu. Najvišje, v podstrešnih prostorih, je najprej majhna kapela s kipom Međugorske Matere Božje, nato učilnica za svetopisemske urice, dve spalnici za duhovne vaje ter pastoralni arhiv in stalna razstava o naših izseljencih.  V levem predelu pritličja najdemo župnijsko pisarno, arhiv, kuhinjo, obednico z mozaikom zadnje večerje, s sliko in kolesom božjega služabnika Danijela Halasa, v nadstropju pa sobe za bivanje duhovnikov.